Ruokamatkailun tarinallistaminen
21.5.2025 09:00
KIDE Hotel by Iso-Syöte
Haluatko tehdä yrityksesi tarinasta elämyksen, joka houkuttelee matkailijoita?
Tervetuloa mukaan kehittämään ruokamatkailua ja vahvistamaan yrityksesi tarinaa Arctic Food Plus -hankkeen järjestämiin tilaisuuksiin ruoka- ja matkailuyrityksille. Tutkimusten mukaan yhtenäinen ruokaidentiteetti ja tarina on alueellinen matkailun vetovoimatekijä. Tarina luo elämyksellisyyttä ja lisäarvoa sekä jää mieleen.
Työpajassa opit hyödyntämään tarinallistamista, jonka avulla voit vahvistaa liiketoimintaasi ja houkutella enemmän matkailijoita. Samalla rakennamme yhteistä Arctic Food Lab -tarinaa. Kutsumme kaikkia ruokatoimijoita ja aluekehittäjiä mukaan vaikuttamaan alueemme yhteiseen ruokamatkailun tarinaan.
Tervetuloa mukaan Syötteen tilaisuuteen 21.5., ilmoittaudu mukaan tästä
Tilaisuuden kouluttajana toimii Suomen kokenein tarinallistaja, Anne Kalliomäki Tarinakoneesta. Katso muut tapahtumat tästä
Ohjelma:
9:00-9:45 Johdantoluento: miten ruokatuotteita ja ruokamatkailua tarinallistetaan?
9:45-11:15 Arctic Food Lab – yhteinen tarinamme ja avoin tarina -menetelmä
11:15-12:45 Oman yrityksen tarinataulun tekeminen
12:45-13:00 Aikaa kysymyksille
Tarjoamme tilaisuudessa pikkupurtavaa. Voimme ottaa työpajaan mukaan 25 osallistujaa.
Kohderyhmä: ruoka- ja matkailuyritykset Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Tilaisuuden järjestää Arctic Food Plus -hanke (EU:n maaseuturahoitus), jonka toteuttavat Oulun ammattikorkeakoulu, Oulun kulttuurisäätiö ja Kajaanin ammattikorkeakoulu. Rahoituksen on myöntänyt Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus.
Arctic Food Plus -hankkeen tavoitteena on ruokamatkailun vetovoiman kehittäminen Pohjois-Pohjanmaalla ja Kainuussa.
Lisätietoja:
Anu Seiteri
Koordinaattori Arctic Food Plus
Euroopan kulttuuripääkaupunki, Oulu2026
Oulun kulttuurisäätiö sr
p. 040 619 8247
anu.seiteri@oulu2026.eu
Kuvaaja: pyöräkuva Lauri Kaikkonen, Anne Kalliomäen kuva Eino Ansio